سيستم هاي حرارتي برودتي و تجهيزات استخر
توضيحات تكميلي در رابطه با سيستم هاي حرارتي برودتي و تجهيزات استخر

چيلر چيست؟

چيلر سيستمي براي سرد كردن آب است.  كه از اين آب سرد در دستگاه هاي تهويه مطبوع مانند هواساز و فن كويل يا در كاربردهاي صنعتي استفاده مي شود. چيلر بر اساس چرخه تبريد تراكمي (چيلر تراكمي) و يا چرخه تبريد جذبي (چيلر جذبي) عمل ميكند. تجهيزات اصلي چيلر همانند تجهيزات پايه اي سردخانه مي‌باشد. چيلر را مي‌توان از نظر كاربرد، سيكل پايه و نوع كندانسور به انواع مختلفي يي تقسيم كرد.

 

انواع چيلر از نظر كاربرد چيلر

از نظر كاربرد، چيلر  به دو دسته تهويه مطبوع و صنعتي تقسيم مي‌شود. در كاربرد تهويه مطبوع، آب سرد شده توسط چيلر به سيستم هاي تهويه مطبوع مانند هواساز، هواشور و فن كويل پمپ شده و از اين طريق، هواي محيط‌هاي داخلي از نظر رطوبت و دما به مقدار آسايش انسان تنظيم مي‌شود. در كاربرد صنعتي، از آب سرد شده چيلر براي سرد كردن ماشين آلات صنعتي كه در اثر كاركرد گرم شده اند استفاده مي شود. همچنين بعضي محصولات صنعتي بعد از توليد نياز به سرد كردن دارند كه از آب چيلر به منظور سرد كردن آنها استفاده مي شود.

 

انواع چيلر از نظر سيكل پايه

از نظر سيكل پايه، چيلر در دو دسته چيلر تراكمي و چيلر جذبي تقسيم بندي مي‌شود. چيلر تراكمي از كمپرسور براي وارد كردن توان به چرخه تبريد و افزايش فشار گاز مبرد فريوني استفاده مي‌كند. چيلر جذبي از ژنراتور، جذب كننده و پمپ براي اين هدف استفاده مي‌كند. البته در چيلر جذبي، از آب به عنوان مبرد استفاده شده و همچنين از ليتيوم برومايد به عنوان جذب كننده استفاده مي‌شود.

 

انواع چيلر از نظر نوع كندانسوراستفاده شده در چيلر

از نظر نوع كندانسوراستفاده شده در چيلر، مي‌توان چيلرها را به دو دسته چيلر آب خنك و چيلر هوا خنك تقسيم كرد. چيلر آب خنك از كندانسور آبي براي سرد كردن گاز مبرد خروجي از كمپرسور استفاده كرده و چيلر هوا خنك از كندانسور هوايي براي اين كار استفاده مي‌كند. چيلر آب خنك به برج خنك كننده نيز نياز دارد.

جهت كسب اطلاعات بيشتر و مشاهده قيمت چيلر در انواع مدل ها و ظرفيت ها به سايت بامين تهويه مراجعه فرماييد روي لينك زير كليك كنيد.

http://www.bamintahvie.com/category/air-condition/chiller

امتیاز:
بازدید: 62
برچسب:
:
[ 1399/5/8  ] [ ۱۱ ] [ bamin ] [ ]

چيلر جذبي يكي از انوع چيلرهاست، كه با بهره گيري از چرخه تبريد جذبي و استفاده از حرارت شعله مستقيم، خنك كردن محيط  را صورت مي دهد.

چيلر جذبي همچون ديگر سيستم هاي سرمايشي با فرايند تبخير كار مي كند. از اين رو چيلر جذبي براي اجراي فرايند تبخير بايد گرما دريافت كند تا با اين كار بتواند در نهايت موجب سرمايش شود.

در دماهاي پايين نيز با كاهش فشارمي توانيم عمليات تبخير را ايجاد كنيم. واحد تبخير چيلر( اواپراتور) نيز به همين صورت عمل مي كند . ماده مبرد چيلرهاي جذبي كه معمولا آب است در داخل اواپراتور كه داراي فشار خلاء مي باشد در دماي پايين تبخير شده و حرارت مورد نياز تبخير خود را از محيط اطراف اواپراتور دريافت مي كند و در نهايت محيط اطراف اواپراتور سرد مي شود.

چيلر جذبي چگونه كار مي كند؟

هر چيلر براي انتقال گرما به محيط دماي بالا از دماي پايين ، به نيروي خارجي تكيه مي كند. به عنوان مثال ، چيلرهاي برقي داراي كمپرسور هستند. چيلرهاي جذب كننده كمپرسور را با بخار ، آب داغ يا هر منبع گرماي خارجي ديگري جايگزين مي كنند.

چيلر جذبي عمل بسيار ساده اي دارد. عملكرد آن اساساً شبيه اتفاقي است كه در يك چيلر فشرده سازي بخار رخ مي دهد به اين دليل كه هر دو فرآيند شامل تراكم و تبخير مبرد در سيستم هستند. با اين حال ، در حالي كه يك چيلر جاذب از يك فرايند حرارتي شيميايي استفاده مي كند ، يك چيلر معمولي به انرژي مكانيكي متكي است.

تنها تفاوت آنها در چگونگي افزايش فشار مبرد مبدل از سطح تبخير به سطح تراكم است.

به عبارت ساده ، چيلر جذب بخار مبرد را فشرده نمي كند. در عوض ، بخار را در جاذب حل مي كند و محصول حاصل را با استفاده از پمپ با مصرف برق بسيار پايين به محيط با فشار بالاتر منتقل مي كند. البته اين تنها توصيفي از چرخه جذب اصلي است - در اينجا چرخه هاي پيچيده تري وجود دارند كه حتي داراي اجزاي اضافي نيز هستند.

چيلر جذبي بر خلاف چيلرهاي تراكمي كه با برق كار مي كنند، براي خنك كردن محيط وتوليد سرما و پايين آوردن دماي محيط از انرژي حرارتي استفاده مي كند. كاركرد سيستم هاي چيلرهاي جذبي بصورتي است كه با بهره گيري از انرژي حرارتي در ژنراتور، آب محلول در ليتوم برومايد به بخار تبديل مي شود. اين بخار وارد كندانسور شده و به محض تماس با كويل هاي آب برج خنك كننده تقطير مي شود و به اواپراتور ميرود. آب تقطير شده در اوپراتور حرارت مورد نياز را از كويل هاي سيستم تهويه گرفته و به بخار تبديل ميشود. آب ناشي از انجام اين پروسه در اواپراتور توسط ليتوم برومايد جذب مي شود. در ادامه پمپ سولوشن, ليتيوم برومايد رقيق شده را به ژنراتور ميفرستد. ليتيوم برومايد خشكي كه در ژنراتور مانده براي جذب و رقيق نمودن آب به ابزوربر برميگردد.

جهت كسب اطلاعات بيشتر و مشاهده مشخصصات فني و قيمت چيلر به سايت بامين تهويه مراجعه فرماييد.

http://www.bamintahvie.com/category/air-condition/chiller

بامين تهويه

امتیاز:
بازدید: 82
برچسب:
:
[ 1399/3/31  ] [ ۱۲ ] [ bamin ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
امکانات وب